La Festa Major acull de nou a Sant Roc

El passat 16 d’agost es va celebrar la tradicional festivitat en honor a Sant Roc, copatró de Badalona conjuntament amb Sant Anastasi i Sant Sebastià. Enguany, i després de molts anys, la Festa Major incloïa la festivitat a dins la programació, cosa que no passava de feia molts anys.

De bon matí unes matinades van recórrer part de la ciutat. En aquesta ocasió, i durant l’Ofici de Sant Roc, diversos foren els entremesos de la ciutat que participaren en les ofrenes: els gegants moros, la Mulassa de Badalona, el Ball de bastons de Canyet i els Dragolins de la ciutat. Un darrere l’altre van entrar al temple per oferir els seus balls. Per part dels gegants de la ciutat es va estrenar un ball nou sota el nom de Toc d’Ofertori al so dels Perdigots.

Com a anècdota cal dir que la presència dels gegants moros en aquest ofici ve vinculat a que el 1986 en Ripal i na Brunel·la del Mar van participar accidentalment a l’Ofici de Festa Major degut a que els gegants vells s’estaven reparant pel desafortunat incendi que van patir el maig d’aquell any. Aleshores hi van participar per primera i última vegada, sent aleshores el primer acte oficial de la nostra entitat.

La nouvinguda Mulassa de Badalona oferint el seu ball a Sant Roc.

En acabar es van oferir els anomenats Panets de Sant Roc (diu una llegenda que un gos va portar a Sant Roc un panet que el va curar de la seva malaltia) als assistents a l’ofici. La sortida de l’ofici va acabar a la Rectoria on es va oferir un concert amb músiques tradicionals on va destacar la interpretació, entre d’altres, de La Coqueta per part de la cobla de flabiols de Can Rayos X.

Per finalitzar cal destacar que el ram de la geganta va anar a parar a les mans de la senyora Pilar del carrer Fluvià la qual ella, i la seva família, custodien la imatge de Sant Roc durant tot l’any.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: