Tasi i Mariona

Els gegantons Tasi i Mariona
Els gegantons Tasi i Mariona

Badalona és ciutat de gegants, moltes són les escoles que en tenen, però podem comptar-les amb els dits d’una mà aquelles que disposen d’una colla estable i que participen any rere any a les festes del centre escolar i de la vila. Veient la passió gegantera que desperten els més petits i per tal d’incentivar i fer conèixer el món geganter, l’any 2006 es començà a treballar per a fer una còpia de n’Anastasi i na Maria en petit, de manera que els nens i nenes els poguessin portar.

Es varen estrenar l’any següent, concretament el dia 15 d’agost de 2007 al vespre a la Rambla, davant de Roca i Pi, en l’acte de celebració dels 20+1 anys de la Colla de Geganters de Badalona (l’any anterior s’havia muntat una festa per commemorar els 20 anys de colla però una forta tempesta va fer anul·lar-la).

La idea inicial era que aquests gegantons anessin voltant per les escoles de Badalona i cada curs escolar fossin les classes de sisè de primària d’un centre en concret els qui se’n fessin càrrec i els ballessin per les festes en les que han de fer-hi acte de presència com el Badagegants o la Nit de Sant Anastasi.

Els primers de portar-los van ser els alumnes de l’escola Joan Coret, seguits pels de l’escola Lola Anglada, els de l’escola Progrés i els de l’escola Llorens Artigas. A tots aquests llocs el balanç ha estat molt positiu, havent fet partícips de les festes als escolars i, fins i tot, més d’un s’ha acabat fent geganter.

A la cercavila petita del maig de 2012, en Tasi i na Mariona varen ballar el “Valset de Badalona” acompanyats dels gegants de les escoles que els havien portat anteriorment per a celebrar el seu cinquè aniversari. Un acte modest però molt emotiu.

MARIONA TASI
Alçada 2,40 m 2,42 m
Pes 16 kg 19 kg
Any de construcció 2007 2007
Constructor Jordi Grau Jordi Grau