Qui som?

La història de la colla

La Colla de Geganters de Badalona el dia 15 d'agost de 1986
La Colla de Geganters de Badalona el dia 15 d’agost de 1986

Abans del 15 d’agost de 1986 no existia cap grup de gent estable que fes ballar i cuidés els gegants de la ciutat. Va ser aquell dia quan, per primera vegada, dalt les escales de l’Església de Santa Maria, en Ripal i na Brunel·la del Mar foren ballats per una colla de joves provinents de l’Esbart Sant Jordi.

Però, com i per què va néixer la colla? L’any 1986 s’havia fet una trobada de gegants a Badalona, just un any després de la recuperació dels gegants centenaris, l’Anastasi i na Maria. Els geganters de Terrassa, juntament amb gent d’altres entitats culturals de Badalona havien estat els encarregats de preparar l’acte i de portar els quatre gegants de la ciutat. Quan va ser l’hora de dinar, l’Anastasi i na Maria havien estat desats en un magatzem on actualment hi trobem la plaça de Pompeu Fabra (Can Fradera) i, malauradament, es produí un fet insòlit i desastrós: havien vingut corrents al menjador avisant que els gegants s’estaven cremant! Ràpidament, els 16 badalonins que havien anat a donar-hi un cop de mà es van mirar, s’aixecaren ràpidament i corregueren fins al magatzem on els gegants havien patit l’incendi. Fou llavors quan pensaren que això no es podia tornar a repetir i aquest fou el desencadenant de la formació de la Colla de Geganters de Badalona.

La Colla de Geganters de Badalona en una imatge el passat maig de 2019 al final del Faldilles Enlaire!

L’actual junta de la Colla de Geganters de Badalona, sorgida de l’Assamblea General de Socis del 17 de febrer de 2019, està formada per la Montserrat Silvestre (Presidenta i Cap de Colla), en Jordi Sol (Vicepresident), en Gorka Sol (Secretari), la Clara Plà (Tresorera), la Judith Gispert (Vocal), en Xavier Navarro (Vocal) i la Raquel Vilaseca (Vocal).

.

A %d bloguers els agrada això: