Nova imatge dels gegants reis

75è aniversari dels Gegants Reis i 50è dels gegants valencians

El proper 1 de maig de 2021 els quatre gegants reis de Badalona canviaran de vestits. La iniciativa sorgeix de la Colla de Geganters de Badalona per celebrar el 75è aniversari dels gegants Jeroni i Badamar, gegants del Corpus, i el 50è d’en Ferrer de Gualbes i l’Elionor de Santcliment, gegants valencians.

DESCOBREIX MÉS SOBRE EL PROJECTE

La comissió

Una comissió de l’entitat ha sigut l’encarregada de treballar en aquest projecte de restauració integral de les figures i elaboració d’uns nous vestits. Mantenint els seus trets característics que ja formen part de l’imaginari de les badalonines i badalonins, els gegants arribaran de nou a la ciutat amb una imatge totalment renovada però amb canvis que donaran més personalitat a les figures. Després d’aproximadament un any de feina de la colla juntament amb el departament de cultura de l’Ajuntament de Badalona aquest mes de maig s’havia de comunicar a la ciutadania la notícia que els quatre gegants reis de la ciutat marxarien durant un any a posar-se a punt per al 2021, en un acte anomenat “A reveure gegants!”, que el Covid-19 no ha permès i ha fet que s’hagi de comunicar a la ciutadania mitjançant aquesta nota de premsa.

El procés

Aquest procés de restauració i elaboració de nous vestits s’iniciarà, si l’emergència sanitària ho permet, a mitjans del mes de juny i està previst que s’allargui fins a mitjans d’abril de l’any vinent. La restauració de les figures anirà a càrrec del terrassenc Jordi Grau, al taller El Drac Petit, i de l’elaboració dels nous vestits se n’encarregarà la figurinista Gemma Malé, que ha elaborat vestits com ara els dels gegants grossos de Vilanova i la Geltrú o dels gegants vells de Manresa, entre d’altres.

Així doncs a partir d’avui, 4 de maig del 2020, iniciem un compte enrere per les xarxes socials de la Colla de Geganters de Badalona on cada mes actualitzarem quan falta per poder-nos retrobar amb aquestes grans figures tan estimades per totes i tots.

A %d bloguers els agrada això: