Notícies 2019

JORNADA

EL POBLE QUAN BALLA: ELS SEGUICIS POPULARS

WhatsApp Image 2019-09-15 at 20.46.52

Les terceres jornades obertes sobre folklore que es munten a Badalona beuen de la clara voluntat de la Coordinadora, Geganters i el Departament de Cultura de patrimonializar la Festa. Els protocols, la recuperació dels elements, la gestió econòmica o les cases de la Festa han sigut els temes dels que hem parlat en les anteriors. Aquestes noves jornades
tenen la clara intenció de parlar de la festa al carrer, de la comunió dels balls en la cercavila, el seguici o la professó.

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ: https://forms.gle/Ey5hYbXQn7TEmpRr5

SORTIDES

REUS

El passat 14 de setembre vam assistir a la trobada de gegants de Reus. Els carrers de la capital del Baix Camp es van omplir de gegants arribats d’arreu de Catalunya i del País Basc. Nosaltres els vam acompanyar amb en Jeroni, la Badamar, en Ferrer de Gualbes, l’Elionor de Santcliment, la Dimonieta i el Follet!

Fotografies: Elisabet Rentero

FESTA MAJOR

OFICI 15 D’AGOST

Enguany el Típich ball de bastons de Canyet celebra que fa 90 anys van participar per primera vegada a la festa major, l’any 1929.  Quedava així documentat en una fotogafia a la plaça de la vila on hi havia els gegants vells de la ciutat, l’Anastasi i la Maria, al fons de la foto.

És per aquest motiu que els Típich ball de bastons de Canyet va assistir a l’ofici on, conjuntament amb els Gegants de Badalona, van fer uns balls a davant l’església de Santa Maria, van fer la tornada a ofici, i van fer l’últim ball abans de recrear la fotografia.

 

A %d bloguers els agrada això: