Restauració d’en Ripal, na Brunel·la i els capgrossos

L’OBJECTIU

En Ripal i na Brunel·la del Mar
En Ripal i na Brunel·la del Mar

El dia 23 d’abril de 1982 a les 12 del migdia una nova parella de gegants trepitjava els carrers de Badalona, acompanyats d’una comparsa de 9 capgrossos, els quals foren batejats el dia 2 de maig d’aquell mateix any amb el nom de Ripal i Brunel·la del Mar.

Han passat tres dècades des que es varen estrenar i, des de l’any 1988, no han tornat a passar pel taller. Això fa que avui en dia haguem de parlar de la necessitat d’una restauració profunda de les dues figures perquè el temps els ha passat factura: el cavallet de fusta cal renovar-lo; la cara, les mans i els cossos s’han de pintar i reforçar, s’haurien de fer nous els vestits… vaja, que hi ha molta feina a fer al darrere i, conseqüentment, un pressupost força elevat.

El passat 2012, en motiu dels 30 anys dels gegants i la comparsa de capgrossos, vam engegar una campanya amb l’objectiu de recollir el fons necessari per a restaurar en Ripal i na Brunel·la del Mar i, a més, recuperar els capgrossos que els acompanyaven.

OBJECTIUS ASSOLITS

L’any 2018 s’estrenen les rèpliques d’en Ripal i la Brunel·la del Mar en un acte anomenat “Gegants, on sou?” dins el marc del Badagegants 2018. Les figures originals van ser restaurades minuciosament i les noves van ser elaborades en cartró pedra degut al mal estat en el qual estava la fibra de vidre de les originals. Durant l’any 2017 en Jordi Grau va dur a terme aquesta feina en el Taller El Drac Petit.

Aquestes figures són la primera part d’un projecte que culminarà amb la presentació en societat dels 9 capgrossos integrants de la comparsa que fou estrenada el 23 d’abril de 1982.

Agraïments

Ens estan ajudant a tirar endavant el projecte els establiments i empreses següents:

A tots vosaltres, moltes gràcies!

A %d bloguers els agrada això: