Notícies 2017

15 d’agost

N'Anastasi i na Maria ballant dins l'església de Santa Maria per l'Ofici Solemne de Festa Major de l'any passat.
N’Anastasi i na Maria ballant dins l’església de Santa Maria per l’Ofici Solemne de Festa Major de l’any 2014.

A les 11:30 h. OFICI SOLEMNE DE FESTA MAJOR a l’església de Santa Maria. Els gegants Anastasi i Maria entraran dins l’església durant l’ofertori i ballaran el “Ball de Santa Maria”. En acabat, la geganta donarà el seu ram a la Patrona de Badalona.

A les 12:45 h. BALLADA DE GEGANTS a la plaça de Barberà. Els gegants faran una petita mostra de balls un cop hagi acabat l’Ofici Solemne de Festa Major.

L'Anastasi i la Maria ballant a la sortida d'Ofici de l'any passat.
L’Anastasi i la Maria ballant a la sortida d’Ofici de l’any passat.

A les 13:15 h. TORNADA D’OFICI entre la plaça de Barberà i la plaça de la Vila. Els gegants tornaran cap a l’Ajuntament fent una cercavila. A l’arribar, faran un últim ball per acomiadar la Festa Major d’enguany. Recorregut: carrer de la Plaça, plaça de la Constitució, plaça de la Font, carrer del Temple, Via Augusta, carrer Sant Anastasi i plaça de la Vila. Veure mapa.

14 d’agost

En Jeroni, la Badamar, la Dimonieta i el Follet ballant a la plaça de la Vila durant la Tanda de Lluïment de l'any passat.
En Jeroni, la Badamar, la Dimonieta i el Follet ballant a la plaça de la Vila durant la Tanda de Lluïment de l’any 2014.

A les 19:30 h. PREGÓ a la plaça de la Vila. Pregó teatralitzat de Festa Major a càrrec de la Comissió de Festes de Badalona.

A les 19:45 h. TANDA DE LLUÏMENT a la plaça de la Vila. A càrrec de les diverses colles de cultura tradicional i popular catalana de la ciutat.

A les 20:15 h. CERCAVILA DE FESTA MAJOR entre la plaça de la Vila i la Rambla. A càrrec de les diverses colles de cultura tradicional i popular catalana de la ciutat. Recorregut: plaça de la Vila, carrer Francesc Layret, carrer del Carme, carrer Sant Pere, carrer Sant Pau i Rambla, fins a Roca i Pi. Veure mapa.

A les 21:15 h. TANDA DE LLUÏMENT a la Rambla, davant de Roca i Pi. A càrrec de les diverses colles de cultura tradicional i popular catalana de la ciutat.

13 d’agost

A partir de les 20:00 h. ELS GEGANTS A L’AJUNTAMENT. Els gegants Anastasi, Maria, Jeroni, Badamar, Dimonieta i Follet estaran exposats a l’interior de la casa de la Vila durant els dies de Festa Major.

6 de maig

Aquest matí hem anat a la trobada de puntaires amb la Brunel·la del Mar. Li han fet un mocador preciós! De ben segur que el lluïrà molt, durant les Festes de Maig. Moltíssimes gràcies!

.

2 de maig

Ahir vam donar el tret de sortida de les Festes de Maig 2017. Al matí a la Rambla vam celebrar la cinquena edició del “Sigues la Festa”, l’acte en el que els i les protagonistes són els grans i petits que es posen sota les faldilles d’un gegants, agafen un trabuc, aprenen a ballar el ball de bastons o fan d’enxaneta. El sol del matí de diumenge va ajudar a que centenars de badalonins i badalonines s’acostessin a Roca i Pi a gaudir de la cultura tradicional i popular catalana.

Els gegants ballant a la Rambla, ahir al matí.
Els gegants ballant a la Rambla, ahir al matí.

A la tarda, després d’un intens assaig, es va inaugurar l’exposició “Els Forjadors de la Festa”, que enguany estrena ubicació. El Centre Cultural del Carme acull una nova edició de la mostra de la imatgeria festiva que participa a les Festes de Maig. Juntament amb la planta baixa de la Casa de la Vila, on hi ha els gegants i l’Àliga de la ciutat, formen un espai per conèixer a fons les bèsties, els capgrossos, els gegants i el vestuari i elements característics de les diverses entitats.

Cartell de l'exposició Els Forjadors de la Festa
Cartell de l’exposició Els Forjadors de la Festa

Propera parada: el Pregó!

.

23 d’abril

Aquest migdia s’ha presentat el programa de les Festes de Maig. Així, des d’avui mateix, ja podeu consultar tota la programació que les entitats, la Comissió de Festes i l’Ajuntament hem preparat per les setmanes més festives de l’any a la ciutat. A banda, ja podeu consultar l’especial Festes de Maig a la nostra pàgina web:

https://gegantsbadalona.org/noticies/festes-de-maig/

.

18 d’abril

Aquest diumenge, dia 23 d’abril, ens trobareu a la Fira de Sant Jordi de Badalona. Concretament al carrer Francesc Layret, cantonada amb el carrer Sant Miquel. Us hi esperem!

.

15 d’abril

Aquests primers dies d’abril hem començat la temporada de sortides! Diumenge 2 d’abril vam anar a Palamós per participar a la mostra de balls de gegants del “Tu tries! Festa al carrer!”. Uns dies més tard, dimarts 4 d’abril, vam ser a la biblioteca de Canyadó a l'”Encén la metxa!”, explicant qui són els gegants de Badalona, la feina que fa la colla, i fins i tot un conte sobre una de les gegantes més encisadores que hi ha a la ciutat: la Dimonieta. Finalment, dissabte dia 8 vam participar a la Festa Medieval de Badalona.

Ara tenim per davant una setmana per agafar forces, que tenim les Festes de Maig ben a prop!

.

5 de març

Des d’avui ja podeu consultar el calendari de sortides d’aquesta temporada. El trobareu a l’enllaç:

https://gegantsbadalona.org/calendari-de-sortides/

.

28 de febrer

Avui s’han fet públics els dissenys del cartell de les Festes de Maig i del mocador.

.

27 de febrer

Comencem a escalfar motors, que d’aquí a poc més de dos mesos arriben les Festes de Maig! És per això que aquest dissabte farem el primer assaig de balladors de la temporada. A banda, i com tot l’any, els músics continuaran assajant els dimecres i els dissabtes per tenir a punt els temes. Noies i nois, que ja ho tenim aquí!

.

7 de febrer

Si no vau poder venir a veure o teniu ganes de reviure l’espectacle “Històries de llevant”, celebrat a Santa Coloma de Gramenet el mes de desembre passat, ja podeu gaudir-ne gràcies al vídeo de “Els Gegants Som”:

 

A %d bloguers els agrada això: