Notícies 2017

6 de maig

Aquest matí hem anat a la trobada de puntaires amb la Brunel·la del Mar. Li han fet un mocador preciós! De ben segur que el lluïrà molt, durant les Festes de Maig. Moltíssimes gràcies!

.

2 de maig

Ahir vam donar el tret de sortida de les Festes de Maig 2017. Al matí a la Rambla vam celebrar la cinquena edició del “Sigues la Festa”, l’acte en el que els i les protagonistes són els grans i petits que es posen sota les faldilles d’un gegants, agafen un trabuc, aprenen a ballar el ball de bastons o fan d’enxaneta. El sol del matí de diumenge va ajudar a que centenars de badalonins i badalonines s’acostessin a Roca i Pi a gaudir de la cultura tradicional i popular catalana.

Els gegants ballant a la Rambla, ahir al matí.
Els gegants ballant a la Rambla, ahir al matí.

A la tarda, després d’un intens assaig, es va inaugurar l’exposició “Els Forjadors de la Festa”, que enguany estrena ubicació. El Centre Cultural del Carme acull una nova edició de la mostra de la imatgeria festiva que participa a les Festes de Maig. Juntament amb la planta baixa de la Casa de la Vila, on hi ha els gegants i l’Àliga de la ciutat, formen un espai per conèixer a fons les bèsties, els capgrossos, els gegants i el vestuari i elements característics de les diverses entitats.

Cartell de l'exposició Els Forjadors de la Festa
Cartell de l’exposició Els Forjadors de la Festa

Propera parada: el Pregó!

.

23 d’abril

Aquest migdia s’ha presentat el programa de les Festes de Maig. Així, des d’avui mateix, ja podeu consultar tota la programació que les entitats, la Comissió de Festes i l’Ajuntament hem preparat per les setmanes més festives de l’any a la ciutat. A banda, ja podeu consultar l’especial Festes de Maig a la nostra pàgina web:

https://gegantsbadalona.org/noticies/festes-de-maig/

.

18 d’abril

Aquest diumenge, dia 23 d’abril, ens trobareu a la Fira de Sant Jordi de Badalona. Concretament al carrer Francesc Layret, cantonada amb el carrer Sant Miquel. Us hi esperem!

.

15 d’abril

Aquests primers dies d’abril hem començat la temporada de sortides! Diumenge 2 d’abril vam anar a Palamós per participar a la mostra de balls de gegants del “Tu tries! Festa al carrer!”. Uns dies més tard, dimarts 4 d’abril, vam ser a la biblioteca de Canyadó a l'”Encén la metxa!”, explicant qui són els gegants de Badalona, la feina que fa la colla, i fins i tot un conte sobre una de les gegantes més encisadores que hi ha a la ciutat: la Dimonieta. Finalment, dissabte dia 8 vam participar a la Festa Medieval de Badalona.

Ara tenim per davant una setmana per agafar forces, que tenim les Festes de Maig ben a prop!

.

5 de març

Des d’avui ja podeu consultar el calendari de sortides d’aquesta temporada. El trobareu a l’enllaç:

https://gegantsbadalona.org/calendari-de-sortides/

.

28 de febrer

Avui s’han fet públics els dissenys del cartell de les Festes de Maig i del mocador.

.

27 de febrer

Comencem a escalfar motors, que d’aquí a poc més de dos mesos arriben les Festes de Maig! És per això que aquest dissabte farem el primer assaig de balladors de la temporada. A banda, i com tot l’any, els músics continuaran assajant els dimecres i els dissabtes per tenir a punt els temes. Noies i nois, que ja ho tenim aquí!

.

7 de febrer

Si no vau poder venir a veure o teniu ganes de reviure l’espectacle “Històries de llevant”, celebrat a Santa Coloma de Gramenet el mes de desembre passat, ja podeu gaudir-ne gràcies al vídeo de “Els Gegants Som”:

 

%d bloggers like this: