Els Capgrossos de la ciutat presenten nova imatge

El proper dissabte 20 de novembre, a les 18.00h, la Plaça Font i Cussó acollirà l’espectacle ENCARTRONATS, un acte organitzat per la Colla de Geganters de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, on, per primer cop, els capgrossos de la ciutat seran els protagonistes d’un acte creat al voltant d’aquestes figures. Amb aquesta fita la Colla de Geganters de Badalona clourà l’any del seu 35è aniversari. 

Durant la festa es presentarà la nova imatge i vestuari dels capgrossos de la ciutat de Badalona. El vestuari ha anat a càrrec de la figurinista Gemma Malé, que ja ha treballat en altres ocasions per altres elements festius de la ciutat. A més, s’aprofitarà per presentar el “Ball dels Capgrossos de Badalona” composat expressament pels badalonins Xavier Lozano i Lola Ybran. Un ball que té la intenció de sumar-se al paisatge sonor de la festa badalonina.

La tarda de dissabte vinent, però, començarà a les 17.30 h, quan des de la Plaça de la Vila s’iniciarà una cercavila amb tots els capgrossos i nans participants de l’acte,excepte els amfitrions, fins la Plaça Font i Cussó. A les 18 h està previst l’inici de l’espectacle a Font i Cussó. En acabat, s’iniciarà una cercavila pels principals carrers dels barris de Dalt la Vila, Coll i Pujol, Raval, Progrés i Centre fins la Plaça de la Vila, on a les 20 h està previst que hi hagi l’esclat final de festa! A l’acte hi seran presents diverses comparses de nans i capgrossos del país: els Nans de Manresa, els capgrossos de Vilafranca del Penedès, els capgrossos de Santa Coloma de Gramenet, els capgrossos de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i el Nan Cu-Cut de la Plaça Nova de Barcelona.

Una mica d’història…

Els capgrossos són un dels elements més antics de la festa badalonina conjuntament amb els gegants, i són diverses les comparses que han acompanyat al llarg dels anys les gegantines figures. Els actuals es van trobar amb l’Anastasi i la Maria al Dipòsit de la Brigada Municipal l’any 1981. Algunes de les figures que surten avui dia segurament ja ballaven durant la primera meitat del segle XX i en ser trobats als anys 80 van passar per una profunda restauració gràcies a la qual van tornar a sortir al carrer per tornar a ballar. Aquest any 2021 se sotmeten, després de més de vint anys, a una profunda restauració i renovació d’imatge que els farà lluïr com mai abans!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: