2023: 165è aniversari dels gegants vells

El passat dimecres 20 de juliol, amb la presència dels gegants vells, es va fer una roda de premsa per presentar el que seran els actes del 165è aniversari dels gegants vells, l’Anastasi i la Maria. Va ser al Celler de la Masia de Can Canyadó amb la presència de l’Alcalde de Badalona, el senyor Rubén Guijarro, i la Regidora de Cultura, la senyora Anna Maria Lara.

Durant la roda de premsa es van explicar diverses activitats que es desenvoluparan entre l’abril i el maig de 2023, especialment durant les Festes de Maig.

El Museu de Badalona inaugurarà el mes d’abril de l’any que ve una exposició que mostrarà la història dels dos gegants vells de Badalona i que servirà per conèixer a fons la història d’aquestes figures, així com el que representen i el paper que han tingut al llarg dels anys a la ciutat.

Just a les portes de les Festes de Maig de 2023 es presentarà la nova imatge de l’Anastasi i de la Maria. S’elaboraran uns nous vestits i es portarà a terme una restauració de les figures a fons. El disseny del vestuari anirà a càrrec de l’indumentarista Pau Fernàndez que vestirà els gegants d’acord amb els documents que existeixen cap a la dècada del 1950, ell com un conseller de Barcelona i ella com una dama vuitcentista. Pel que fa a la restauració de les figures, s’encarregarà a un taller especialitzat en aquest tipus d’intervenció en figures centenàries.

Per acabar, i com ja vam publicar fa uns dies, els convidats de l’Anastasi i la Maria que ens visitaran la tarda del 6 de maig, seran la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona. Un conjunts de 25 figures que es desplaçarà de manera del tot excepcional des de la capital navarresa fins a casa nostra per acompanyar als nostres gegants vells en un any que serà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: