Els gegants tornen al Corpus

Per fi! Els gegants han tornat al Corpus! Des de 2019 que no ho podien fer degut a la pandèmia. A Badalona està documentat que els gegants participen en aquesta festa almenys des del segle XIX. A la dècada de 1960 i 1970 la festa va anar perdent força i no és fins el 1996 que es recuperar la festivitat amb les enramades de carrer. Aquell any va coincidir que es recuperaven els gegants Reis del Corpus de 1946 que tantes festivitats havien lluït. Aquests gegants es van batejar com a Jeroni i Badamar i van retornar per participar a la processó de diumenge de Corpus. Més tard, al 1998, s’hi incorporaria l’Àliga de la ciutat.

Així doncs, el passat 19 de juny, Diumenge de Corpus, els gegants van tornar a passejar pels carrers engalanats de Dalt la Vila acompanyats pels Grallers de Barcelona tot trepitjant les estores que els badalonins havien confeccionat durant tot aquell matí de diumenge.

Si vols saber-ne més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: