Sant Roc i la Mulassa, els nous atractius de la Festa Major 2020 sota la premisa de #culturasegura

Com mana la tradició, pels volts del 15 d’agost (Santa Maria, Mare de Dèu de l’Assumpció) es celebra la Festa Major de Badalona. Enguany, i degut a la crisis sanitària, la majoria d’actes es faran virtualment i amb aforament limitat.

Enguany la Festa Major es celebrarà del 13 al 16 d’agost. Hi ha dues novetats. Per una banda es presentarà, finalment, la Mulassa de Badalona, la qual es farà al Saló de Plens de l’Ajuntament i amb retransmissió en directe. Per altra banda el 16 d’agost es celebrarà Sant Roc, el qual entra de nou oficialment a la programació de la Festa Major. Sant Roc és un dels copatrons de Badalona, juntament amb Sant Sebastià i Sant Anastasi. Entre d’altres coses destaca un castell de focs que sortiran de diversos punts de la ciutat per tal d’evitar aglomeracions.

Per part nostra l’Anastasi i la Maria aniran a l’ofici Solemne de Santa Maria, el qual serà a porta tancada i amb aforament limitat. Tanmateix, per celebrar el 35è aniversari de la seva recuperació es publicarà un vídeo commemoratiu que fa unes setmanes que s’està preparant a diversos indrets de la ciutat.

Durant la diada de Sant Roc, seran els gegants moros els quals participaran a l’ofici de l’esmentat màrtir a Santa Maria. Cal ressenyar que, per primer cop, entraran a l’església on interpretaran un ball nou fet per l’ocasió. Cal dir que en Ripal i na Brunel·la van participar l’any 1986 a l’Ofici de Festa Major moment en el qual l’Anastasi i la Maria s’estaven reparant.

Si teniu voleu tenir més informació sobre la programació i les mesures de seguretat us convidem a dirigir-vos a aquest enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: